top of page
  • Bellnor

Inglismaale ülikooli - oluline info, millega peaksid arvestama!

Updated: Apr 20, 2021


Inglismaa on alati olnud tudengite seas populaarne sihtkoht, eelkõige laia erialavaliku ja tunnustatud hariduse poolest. Mida tuleb aga silmas pidada alates 2021. aasta kevadest Inglismaale ülikooli kandideerides?


Kuna Inglismaast sai 1. jaanuaril 2021 Euroopa Liidu mõistes kolmas riik, tõi see kaasa mõned olulised muudatused Eesti tudengitele, kes soovivad UK ülikoolidesse astuda.


Alates 1. jaanuarist 2021 tuleb kõigil õpilastel taotleda õpilasviisa vastavalt UK sisserännusüsteemi reeglitele.


Selleks, et viisat taotleda tuleb näidata, et:

  • sul on sponsor, kes sinu õpinguid kinnitab ehk kinnituskiri ülikoolist;

  • keeletesti tulemus, mis on kooskõlas ülikooli sisseastumis nõuetega;

  • piisavalt rahalisi vahendeid, et tasuda õpingute ning elamiskulude eest;

  • kinnitus, et asud õppima, mitte ei kasuta viisat mõnel muul eesmärgil.


Lisaks õppimisele võimaldab õpilasviisa õpilastel asuda õpingute kõrvalt poole kohaga tööle ehk 20h nädalas.



Õppetasu ja õppelaen

UK ülikoolide aastane õppemaks jääb 9250 - 15 000 naela vahemikku. Paljud ülikoolid pakuvad õpilastele õppemaksusoodustust. Lisaks on võimalik kandideerida erinevatele stipendiumitele. Õppemaksusoodustuse või stipendiumi puhul tuleb siiski õpilasel tasuda osa õppemaksust ise, sest toetused ei kata kogu õppemaksu täies ulatuses.

Kui varem katsid õpilased õppemaksu Inglismaa poolt pakutava õppelaenuga, siis alates 2021. aastast Euroopa Liidu õpilastel Student Finance Service poolt pakutavat laenu võimalus võtta ei ole.*

Oluline on meeles pidada, et need, kes Suurtbritannia ülikoolides õpivad, saavad oma õpingud ilma muutusteta lõpuni viia.


Juhul, kui soovid Inglismaal õppimise kohta rohkem infot saada, siis pane end kirja konsultatsioonile. Konsultatsiooni käigus saad parema ülevaate rahastusvõimalustest, kandideerimisprotsessist ning erinevate ülikoolide stipendiumitest.




Rohkem infot viisa kohta leiad: https://www.gov.uk/student-visa


*Õpilased, kes sisenesid Suurbritanniasse vahemikus 01.06.2020 - 31.12.2020 on võimalus taotleda pre-settlement staatust, mis võimaldab õpinguid rahastada Student Finance Service poolt pakutava õppelaenuga, kui alustad ülikooli september/oktoober 2021. Info saamiseks võta meiega ühendust või pane end kirja konsultatsioonile.

370 views0 comments
bottom of page