top of page
  • Bellnor

Geelika ülikooliõpingud Hollandis.


Miks otsustasid õppima minna välismaale?


Mulle meeldib väga reisida ning erinevate riikide ja kultuuridega tutvuda, mistõttu on ka välismaal elamine (kasvõi lühikese perioodi vältel, näiteks pool aastat või aasta) alati olnud üks minu unistustest. Üsna suur osa minu suguvõsast elab väljaspool Eestit ning mu perekonnas ja tutvusringkonnas on olnud mitmeid inimesi, kes on ka välismaal õppinud või vahetusaastal käinud. Välismaale elama minek on aga väga suur elumuutus ja seetõttu kartsin alati seda unistust täide viia, kuna arvasin, et ei saa sellega hakkama.


Kui jõudis kätte kevad ja oli aeg vaikselt ülikooli sisseastumiskatsetele mõtlema hakata, avastasin juhuslikult Bellnori infotunni välismaal õppimise kohta ning otsustasin selles osaleda. Infotunnis sain aru, et olen väga huvitatud Hollandis õppimisest, kuna see riik meeldis juba varasemalt mulle väga ning sain aru, et seal on mitmeid erinevaid võimalusi kõrghariduse omandamiseks. Osalesin Bellnori konsultatsioonil ning avastasin ülikooli Breda University of Applied Sciences, mis pakub eriala nimega Creative Business.


Teadsin juba ammu, et soovin õppida midagi meediaga seotut. Eestis olid peamisteks võimalusteks kas ajakirjandus, reklaam või filmikunst, aga tahtsin midagi laiemat, et saaksin omandada teadmisi erinevatest meedia valdkondadest. Creative Business eriala jäi mulle kohe silma, kuna pakub väga palju erinevaid võimalusi, nagu näiteks filmindus ja produktsioon, turundus ja korralduslik pool, televisioon ja raadio, või üleüldine loo jutustamine, kirjutamine ja analüüs. Otsustasin erialale kandideerida ning nüüd, 3 kuud peale siia õppima asumist, olen oma valikutega äärmiselt rahul.


Mulle meeldib väga reisida ning erinevate riikide ja kultuuridega tutvuda, mistõttu on ka välismaal elamine (kasvõi lühikese perioodi vältel, näiteks pool aastat või aasta) alati olnud üks minu unistustest.

Mis on olnud kõige üllatavam asi ülikoolis?


Algul oli harjumatu see, et ühel ja samal kursusel on nii palju inimesi – meie erialal näiteks on esimese aasta tudengeid 200. Mõned loengud toimuvadki sellise suure grupiga, aga enamik ainete jaoks oleme õnneks jaotatud kümnesse klassi, igas klassis on 20 inimest. Lisaks on vähemalt meie erialal peamine rõhk suunatud rühmatöödele ning üsna palju on ka esitlusi. Varasemalt olen harjunud kooliülesandeid pigem üksi tegema. Esitlustega harjumine võtab küll aega, aga õnneks rühmatööd sobivadki mulle väga hästi.


Üllatav oli ka see, et siin kutsutakse õpetajaid ja õppejõude eesnime järgi. Olen varasemalt harjunud neid perekonnanime pidi või siis lihtsalt õpetajaks kutsuma, mistõttu sellega harjumine võttis kindlasti natuke aega. Samas on see väga mugav, kuna tänu sellele on kuidagi lihtsam nendega suhelda. Õppejõud on üldse siin väga sõbralikud ja lisaks kooliga seotud teemadele on nendega väga kerge rääkida igapäevaelust või ükskõik millest, millega abi vaja on, kuna nad on alati valmis sind ära kuulama ja abistama nii, kuidas neil vähegi võimalik.


Mis on sinu lemmik loeng/ õppeaine? Miks?


Esimese semestri õppeainetest on kindlasti üks minu lemmikutest Media Literacy. Terve aine vältel on meil loengud erinevatest filmikunsti aspektidest, nagu näiteks kaameratöö, heli, näitlemine ja montaaž. Saadud loengute põhjal tuleb eine lõpuks koostada portfoolio, milles analüüsid erinevaid stseene vabalt valitud filmist.





104 views0 comments
bottom of page