top of page
  • Bellnor

GEORG & LIINA: Ülikooliõpingutest Inglismaal

Georg ja Liina alustasid sügisel õpinguid Suffolki ülikoolis Business Management erialal. Loe lähemalt nende kogemusest ja saa teada, mis on olnud kõige lahedam loeng ülikoolis.


Miks otsustasid õppima minna välismaale?


L: 2020 aasta alguses käisin vanal klassiõel, kes eelmisel aastal

Inglismaal oma õpinguid alustas, külas ning sealt ma selle mõtte sain. Kuna

ma olen alati olnud seiklushimuline ja kõike tahtnud omal käel katsetada,

siis mõtlesin, et kui mul on selline võimalus, siis miks mitte

proovida. Siiani pole ma oma valikut kahetsenud.


G: Otsus õppida välismaal oli mul mõttes olnud pikemat aega. Juba põhikooli ajal mõtlesin gümnaasiumisse minna välismaale: USA, UK või Saksamaa. Suuremat mõtet ma sellele kunagi väga ei andnudki kuni hetkeni, mil mu onu küsis peale gümnaasiumi lõpetamist, et mida edasi teen. Selle jutuajamise käigus käis London läbi ja hakkasingi ühel hetkel UK ülikoole läbi vaatama. Inglismaal oli esimest aastat õppimas juba minu endine klassiõde ning tema kaudu tutvusin Ipswichi ja Suffolki Ülikooliga, kus nüüd ka parajasti õpin.



Mis on olnud kõige üllatavam asi ülikoolis?


L: Väga palju on rahvusvahelisi õpilasi, mis teeb mingis mõttes sissesulandumise kergemaks. Õppejõud on pigem sõbrad ning toetavad ja julgustavad. Õppeprogramm on ka hästi organiseeritud. Meil on näiteks moodulõpe ehk keskmiselt umbes 5 nädalat tegeleme ühe õppeainega ning 5 nädala möödudes tuleb esitada iseseisev hindeline töö.


G: Väga palju üllatusi polegi olnud. Võib-olla see, et esimene aasta pole meil eksameid ega teste, ainult kirjalikud arvestuslikud tööd iga kursuse lõpus.



Mis on sinu lemmik loeng? Miks?


L: Lemmik oleks arvatavasti Marketing (turundus), sest õppejõud oskasid seda ainet väga huvitavalt anda. Aine oli küll väga infoküllane ja proovilepanev aga lõpptulemus oli seda väärt.


G: Minu lemmik õppeaine on olnud "Management and Managing: An Introduction". Meeldisid õppejõud ja kirjaliku töö teemad ning ülesehitud. Samuti meeldib see, et kõik kursused koos materjalidega on üleval ühes kohas. Sinna laeme ka oma kirjalikud tööd. Üldiselt mulle väga meeldib kool, õppeained ja kogu ülesehitus. Tunnen, et kõik on väga professionaalne ja online tunnid on samuti suurepäraselt koostatud.






33 views0 comments
bottom of page