top of page
  • Bellnor

Kuidas mõjutab hetkeolukord minu tulevasi ülikooliõpinguid?


Aasta 2020 pole jõudnud kaua kesta, kuid juba on maailmas juhtunud rohkem, kui me oskasime ette kujutada. See ei tähenda aga seda, et peaksime oma unistustest ja plaanidest loobuma.


Kui Sinu unistuseks või plaaniks on sügisel alustada ülikooliõpinguid välismaal ning sa ei tea, kuidas ja kas praegune olukord Sind mõjutab, siis loe edasi. Oleme vastanud küsimustele, mida küsivad õpilased hetkel meilt enim.



Mis juhtub siis, kui praegune olukord sügiseks ei vaibu?


Seda, millal hetkeolukord vaibub ei oska meist ilmselt keegi veel öelda, kuid kindel on see, et õpilased peavad haridust omandama. Juhul, kui sa oled juba ülikooli kandideerinud ning positiivse vastuse saanud, siis võib juhtuda, et sinu õpingud algava näiteks septembris veebiõppes nagu kõikidel teistel õpilastel üle kogu maailma just hetkel on.


Kui sa veel kandideerinud pole, siis ära hetkeolukorra tõttu kandideerimata jäta, sest kõik vajalikud toimingud saad teha kodust lahkumata. Kogu ülikooli kandideerimisprotsess on naguinii onlines, isegi intervjuu ja sisseastumiseksam.


Mida teha, kui mul ei ole võimalus ülikoolile dokumente esitada?


Hetkel on meie kogemus näidanud, et gümnaasiumid on dokumentide väljastamisega väga vastutulelikud ning õpilased on kõik vajaliku kätte saanud. Koolidel võib minna tavapärasest veidi rohkem aega dokumentide koostamisega, kuid ülikoolid on hetkeolukorra tõttu vastutulelikud ning on valmis ka mõnel juhul veidi kauem ootama. Mitte keegi ei taha, et eriolukorra tõttu jääks sul ülikooli kandideerimata.


Mida teha, kui mul puudub kodus skanneri kasutamise võimalus aga dokumendid on olemas?


Juhul, kui sul pole kodus näiteks skannerit, et dokumente ülikooli või meile edastada, siis tõmba alla Adobe Scan rakendus. Rakendus on tasuta ning võimaldab sul teha dokumendist pilt nii, et see teisaldatakse pdf failiks, mille saad meiliga edasi saata.



Kas IELTS ja CAE eksamid toimuvad?


Paljud õpilased on end kirja pannud eksamitele, mis on juba tühistatud ning edasi lükatud. Hetkel peaksid toimuma mai kuus keeleeksamid, kuid ka see võib muutuda. Oluline on meeles pidada, et ülikooli kandideerida saab ka ilma keeleeksami paberita ning tulemusi on sul aega esitada kooli peaaegu septembri alguseni (inglismaa puhul). IELTS ja CAE eksamid toimuvad ka juulikuus. Tehes juulikuus eksamit, jõuavad tulemused õigel ajal ülikooli.


Pane ennast juba praegu eksamile kirja, siis oled kindel, et saad sellest osa võtta! Juhul, kui eksameid ei peaks toimuma, mõtlevad ülikoolid kindlasti Sinu jaoks välja uue lahenduse!

Kogu Bellnori tiim teeb hetkel tööd kodukontorist, mille tõttu toimuvad kõik meie konsultatsioonid Skype vahendusel. Püsi hetkel kodus, et sügisel saaksid ilusti ülikooliteekonda alustada ning kasuta kodune aeg ära selleks, et tutvuda erinevate erialade ja õppimisvõimalustega.


Juhul, kui soovid välismaal õppimise ning hetkeolukorra kohta rohkem informatsiooni, siis pane end kirja Skype konsultatsioonile meie KODULEHEL.



Küsimuste korral kirjuta meile marketing@bellnor.ee või läbi Facebooki!

232 views0 comments
bottom of page