top of page
  • Bellnor

Motivatsioonikiri, mis annab sulle konkurentsieelise ülikooli kandideerimisel

Inglismaale kandideerimise tähtaeg läheneb ning isegi kui esmane registreerimine on tehtud, siis on vaja kirjutada veel motivatsioonikiri ja saada õpetajalt soovituskiri. Lisaks sellele on käes maailma kõige imelisem aeg ehk jõulud!! Seda kõike võib tunduda palju, kuid tegelikult on protsess lihtne ning järgides meie nõuandeid pole ka motivatsioonikirja kirjutamine sulle probleemiks.


Inglismaale registreerimise esimene tähtaeg on 15. jaanuari 2020. Juhul, kui sul on küsimusi, siis meil on käimas UCAS maraton, mille käigus abistame õpilasi Inglismaale ülikooli registreerimisega täiesti tasuta. Rohkem infot leiad meie Facebookist.


Hea motivatsioonikiri annab sulle konkurentsieelise ning aitab sind unistuse ülikooli. Kuidas kirjutada head motivatsioonikirja? Kindlasti oled proovinud Googlest vastust leida, kuid rohkem infot leidub tööle, kui ülikooli kandideerimise kohta. Jälgides Bellnori kandideerimistiimi nõuandeid võid kindel olla, et suudad suurepärase motivatsioonikirja kirjutada.


Milline näeb välja motivatsioonikirja struktuur?


Suurepärane motivatsioonikiri on loogiliselt üles ehitatud. Motivatsioonikiri koosneb kolmest osast.


1. Esimene osa peaks rääkima sinust ja miks sa tahad seda eriala ülikoolis õppida. See ei pea sisaldama lugusid sinu haridusest ning eelnevast hariduskäigust, vastupidi on hea kui suudad hoopis rääkida millestki, mis sind selle eriala vastu huvi tundma pani.

2. Teine osa sisaldab sinu kogemusi, haridust ja oskuseid, mis on sobilikud antud eriala õppimiseks. See on suurepärane enesemüügi koht. Siin saad ka rääkida erinevatest hobidest ja tegevustest, millega sulle tegeleda meeldib.

3. Kolmas osa keskendub sellele, miks sina oled just parim kandidaat ülikoolis õppimiseks.


Head küsimused, millele vastata enne motivatsioonikirja kirjutamist:


1. Millised on Sinu huvid?

2. Miks tahad seda eriala õppida?

3. Miks oled Sina kõige parem kandidaat antud erialale?

4. Millised on Sinu oskused antud valdkonnas?

5. Millised kooliväliseid tegevusi oled teinud?

6. Millist kasu saad Inglismaal õppides?

7. Mida sa tahad tulevikus teha? Millega tahad tegeleda?


gif


Kindlasti kontrolli enne kirja üles laadimist õigekirja, grammatikat ja kirjavahemärke ning veendu, et kõik mis kirja oled pannud on ka arusaadav ning loogiline. Veendu, et kõik millest räägid on seotud Sinu erialaga või karjääriga ning ära ennast korda.


Juhul, kui sul on motivatsioonikirja kirjutamise kohta küsimusi, siis pane end kirja konsultatsioonile ning saame koos Sinu motivatsioonikirja üle vaadata.


3,120 views0 comments
bottom of page