top of page
  • Bellnor

Taani ülikooli!

Väga paljud õpilased suunduvad peale gümnaasiumi Taani ülikooli. Miks minna õppima Taani? Üheks suurimaks põhjuseks on tasuta kõrgharidus Euroopa Liidu kodanikele, mis tähendab, et õpingute eest õpilane ega tema vanemad tasuma ei pea. Lisaks sellele on Taani ülikoolides väga lai erialade valik. Õpilased on ülikoolidega rahul ning õppetöö on projektipõhine ja seda tehakse koostöös kohalike ettevõtete ja organisatsioonidega.

Kuigi haridus on tasuta võib tunduda, et igapäevased kulud on kordades kõrgemad, kui Eestis või Inglismaal õppides. Kui suure summaga peab õpilane iga kuu arvestama?

  • Üür 250-300€

  • Transport 60€ (kõige mugavam viis kulusid kokku hoida on liikuda jalgrattaga)

  • Toit 250-300€

Taani riik toetab kõiki õpilasi, kes teevad tööd 10-12 tundi nädalas ning õpivad täiskoormusega. Igakuine toetus Taanis õppides on 700€. Miinimum töötasu on 13€/h.


Millistes ülikoolides on võimalik Taanis õppida?



Aarhuses õpib rohkem kui 4000 täiskoormusega üliõpilast ning nad on üks Taani suurimaid äriakadeemiaid. Nende kõrgharidusprogrammid on praktilised ning suunatud tänapäeva vajadustele, tehes koostööd erinevate ettevõtetega üle kogu maailma. Nad pakuvad kõrgharidusprogramme rahanduse, innovatsiooni, IT, põllumajanduse, turunduse, müügi ja teeninduse valdkonnas. Ülikool on väga rahvusvaheline ning neil on erinevaid õpilasvahetusprogramme. Aarhus usub, et kool peab looma väärtust nii õpilastele kui ettevõtetele. Seda silmas pidades teevad nad jõupingutusi innovatsiooni- ja arendusprojektidega koos erinevate partnerettevõtetega.




Dania on moodne kõrghariduskeskus, mis asub Randersi linnas. Neil on suurepärased õppimisvõimalused, õppejõud ning meeskond. Ülikoolis õpib väga paljude rahvusvahelisi õpilasi, mille tõttu on tunnid mitmekultuurilised. Neil on suurepärased sidemed piirkondlike ettevõtete ja tööstustega, kes aitavad neil haridusprogramme välja töötada. Lisaks õpingutele ja loengutele saavad õpilased külastada ettevõtteid ning läbida 3- kuulise praktika, mis annab neile reaalse kogemuse ja parimad võimalused tulevaseks karjääriks.




IBA asub Taanis linnas nimega Kolding. Kolingus elab 89 412 elanikku ning on Taani suuruselt seitsmes linn. Kolding on kuulus meresadama tõttu ning seal on väga palju erinevaid ettevõtteid. IBA on üks kuulsamaid ärikoole Taanis ning neil on palju partnerlussuhteid erinevate ettevõtete ja organisatsioonidega üle kodu maailma. Koolis on rahvusvaheline keskkond ning õpilased saabuvad IBAsse üle kogu maailma.


IBA inglisekeelsed erialad on järgmised:

  • AP Marketing Management

  • AP Financial Management

  • AP Entrepreneurship and Design

  • AP Multimedia Design

  • BA European Business Management

  • Top-up BA International Sales and Marketing Management



VIA ülikool on suurim ülikool Kesk-Taanis. Neil on oluline roll Taani heaoluühiskonna arendamisel, majanduskasvul ning innovatsiooni loomisel. Kuna maailm muutub globaalsemaks, siis kasutab VIA rahvusvahelist lähenemist nii haridusele kui ka teadusele. Peaagu pooled ülikoolis õpetatavad erialad on inglise keeles ning võimalus on teha topeltkraad.


Mõned huvitavad faktid VIA ülikooli kohta:

  • Ülikoolis õpib 18 500 õpilast, kelles 2 500 on rahvusvahelised.

  • 2000 õppejõudu ja muud töötajat.

  • Üliõpilastele ja õppejõududele on mõeldud erinevad vahetusprogrammid.




ZIBAT loodi aastal 2008, kuid ülikooli ajalugu on rohkem kui 100 aastat vana. Ülikoolilinnakus õpib kokku 3000 õpilast. Kõrgharidusprogrammid on ainulaadsed oma praktilise ja rakendusliku õppimisviisi poolest. Kõikidesse õppekavadesse on põimitud kohustuslik integreeritud osa. ZIBAT pakub erinevaid AP ja Top-Up programme. Täiendusõppeprogrammid on mõeldud neile, kellel on juba karjäär, kuid sooviksid saada akadeemilist diplomit.

Kui ülikool on välja valitud saab kandideerima hakata. Taani kandideerimine algab 1.02.2020 ja lõppeb 15.03.2020 kell 12 keskpäeval. Avaldus tuleb esitada optagelse.dk portaalis selleks on sul vaja lõputunnistust või hinnetelehte, IELTS/ CAE, motivatsioonikiri*, soovituskiri*, dokumendi koopia ning täidetud avalduse vorm. Sul on võimalus kandideerida 8 erinevalt kursusele, kuid pead tegema oma valiku järjestades ülikoolid ja programmid tähtsusejärjekorda (1-2-3...). Peale seda pead läbima testi või intervjuu.


Tulemused antakse õpilasele teada hiljemalt 28. juuliks. Tavaliselt tehakse õpilasele ainult 1 pakkumine.


*Kõik ülikoolid motivatsioonikirja ja soovituskirja ei nõua.


Juhul, kui soovid Taanis õppimise kohta rohkem infot saada, võta meiega ühendus ja pane end kirja konsultatsioonile.



234 views0 comments
bottom of page